• Slávik Slovenska - okresné kolo

          • Dňa 14. 05. 2024 sa uskutočnilo okresné kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska. Naše žiacky Elinor Štefáková z 3. A triedy a Michaela Ondrišová z 5. A sa zúčastnili tejto súťaže v ZUŠ v Hlohovci.

            Elinor Štefáková sa umiestnila na krásnom 3. mieste.

            Ďakujeme dievčatám za účasť a reprezentáciu školy.

                                                                                                                                              Mgr. Zuzana Kucharová

          • Piataci v Hlohovci

          • Vo štvrtok 9. mája sa žiaci piateho ročníka vybrali na geograficko-dejepisnú exkurziu. Spoločne navštívili Hvezdáreň a planetárium M. R. Štefánika v Hlohovci, kde si upevnili a rozšírili svoje vedomosti o vesmíre a vesmírnych telesách. Keďže v ten deň bolo ideálne počasie, žiaci mohli cez ďalekohľad pozorovať Slnko. Svoju exkurziu v Hlohovci zavŕšili návštevou Vlastivedného múzea.

            Žiaci sa oboznámili s dávnou minulosťou, o tom ako kedysi ľudia žili, aké tradície a zvyky u nich prevládali. Nazreli však aj do prírodovednej expozície, ktorá im priblížila zvieratá, ktoré žijú na území medzi Malými Karpatmi a Považským Inovcom. V súčasnosti v priestoroch múzeá prebieha aj výstava mapujúca výrobu sviečok v Hlohovci. Žiaci sa tak mohli dozvedieť rôzne zaujímavosti a nové informácie o tom, ako sa sviečky vyrábali a vyrábajú.

                                                                                                                    Mgr. Mária Sviteková, Mgr. Martin Kuna

          • Škola v prírode vo Vysokých Tatrách

          • V období od 29. apríla do 3. mája sa štvrtáci zúčastnili školy v prírode v nádhernom prostredí Vysokých Tatier. Zažili  nezabudnuteľný týždeň plný zábavy, vzdelávania a dobrodružstva.

            Hotel Tulipán situovaný v malebnom prostredí Tatranského národného parku ponúkal úžasný výhľad na okolitú prírodu. Program, ktorý  pripravili animátori, bol skutočne pestrý a zábavný.

            Okrem vzdelávacích aktivít  mali možnosť zúčastniť sa športových hier a súťaží, ktoré posilnili telo, ale aj tímovú spoluprácu. Jedným z vrcholov pobytu bol výlet na jedno z najznámejších tatranských plies - Štrbské pleso.  Navštívili tiež múzeum Ždiarsky dom, kde sa dozvedeli o tradičnom živote v Tatrách a o histórii regiónu.

            Naša škola v prírode bola skúsenosťou, ktorá nám poskytla nezabudnuteľné spomienky a nové priateľstvá.

                                                                                                                                              Mgr. Lenka Havalová

          • Piataci v SND

          • V piatok, 26. 04. 2024, naši piataci navštívili Slovenské národné divadlo v Bratislave. Spoločne sa vybrali na pôvodnú slovenskú operu pre deti Muflón Ancijáš, ktorú napísal známy slovenský spisovateľ a hudobník Braňo Jobus. Žiakom sa predstavenie páčilo a určite sa ešte spoločne do národného divadla vrátime.

                                                                                                                                            Mgr. Mária Sviteková